pondělí 22. října 2018

Cukr, mouka, strouhanka

Jedním z úkolů v novém bytě bylo vymslet, jak co nejlépe uchovávat sypké suroviny typu mouka, cukr, kakao.  Doteď jsem fungovala s tubusy od Mixit, ale těch jsem najednou měla pomálu, tak bylo třeba najít jiné řešení. S R. jsme to nakonec vymyslely. Protože jsme holky šikovné, vyrobíme si ty krásné nádoby samy.







Nezačínaly jsme teda úplně z ničeho. R měla plastové pixle od snídaňových kaší, cca 25 cm na výšku. Bohužel ale byly obyčejně nudně bílé. A s tím jsme se statečně popraly.

První přišla na řadu koupel. Pořádně je vypláchnout, z vnější strany odstranit zbytky lepidla (nebo se o to alespoň pokusit) a nechat uschnout


Protože naše kuchyň má žluté stěny a jinak je docela tmavá, chtěly jsme pixly v jasných a veselých barvách, aby přinesly trochu toho vzácného sluníčka i dovnitř. Namalovaly jsme je tedy světle žlutou akrylovovu barvou.


Po uschnutí přišly na řadu štítky. V obchodě jsme nic dokonalého nenašly, na netu taky ne. Tak jsem vytáhla zbytky křídové folie, připravila šablonu a vystříhala cedulky, na které se bude dát psát křídou.



Posledním krokem bylo zdobení. Po sáhodlouhých debatách jsme se rozhodly pro květinový vzor. Internety pomohly s inspirací a my se tak mohly jenom nervovat nad širokými štětci, kterými bylo skoro nemožné udělat rovnou čáru a nad rychle zasychajícími akrylovými barvami pro modeláře. 
Kreativní odpoledne na balkóně uteklo překvapivě rychle a s výsledkem jsme moc moc spokojené. Už stačí jenom přelakovat, aby se barva nemazala a naplnit, čím uznáme za vhodné :)






Žádné komentáře:

Okomentovat